Yritysesittely

Suomen Teräsritilä STR Oy on suomalainen perheyhtiö, joka suunnittelee, valmistaa, markkinoi ja myy ritilätuotteita sekä kulkutieratkaisuja teollisuuden eri aloille. Meidät tunnetaan vahvasta kilpailukyvystä sekä laatutuotteista. Tuotanto- sekä varastotilamme sijaitsee Porissa, ja lisäksi meillä on lähetystoiminta ja varasto myös Pirkkalassa. Olemme saaneet olla mukana myös projektiviennissä suomalaisten vientiyritysten alihankkijana, jotka edustavat alallaan terävintä kärkeä maailmassa.

Tavoitteenamme on edelleen olla kotimaan markkinajohtaja sekä tuottaa laadukkaita tuotteita, nopealla toimitusajalla ja kilpailukykyiseen markkinahintaan. Pääasiallinen markkina-alueemme on Suomi, mutta harjoitamme myös suoraa vientiä Pohjoismaissa sekä Baltiassa. Haluamme jatkossakin panostaa suomalaisen työn laatuun.

Suurin osa asiakkaistamme on pitkäaikaisia yhteistyökumppaneitamme, mikä kertookin siitä, että yhteistyön pitää toimia jatkuakseen yhä uudelleen. Uudet asiakkaat ovat meille aina tervetulleita, oli sitten kyseessä pienempi tai suurempi tarve.Suomen Teräsritilä STR Oy:n historia

Suomen Teräsritilä STR Oy on suomalainen perheyhtiö, joka on perustettu 1993. Yhtiön perustaja on Henrik Tarvainen, joka on toiminut yhtiön palveluksessa ansiokkaasti aina eläkepäiville siirtymiseen asti (2013). Henrik antoi suunnan, joka edelleen on perustana tämän päivän yrittämiselle Suomen Teräsritilä STR Oy:ssä. Tätä samaa suuntaa toteuttavat Henrik Tarvaisen jälkipolvi, sekä sitoutunut ja ahkera henkilökunta.

Osana Suomen Teräsritilä STR Oy:tä on vuonna 1929 perustettu Lichtgitter GmbH, joka on alan johtavia yrityksiä Euroopassa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Ruhrin teollisuusalueella. Toimintansa alkuvaiheessa yhtiössä valmistettiin erilaiset kennovalmisteiset ritilät pelkästään käsityönä. Vuonna 1956 siirryttiin koneelliseen valmistukseen. Valmistuslinjojen mekanisointi aloitettiin 1961 ja automatisointi 1966. Yhtymä on kehittänyt ja patentoinut alan koneita omana tuotekehitystyönään useina vuosikymmeninä aina 2000-luvulle. Kehitystyö jatkuu ja tähtäimenä on, että yhtiö toimii edelleen ritilänvalmistuksen kärki päässä koko maailmassa.

Sukupolvenvaihdos

Lue Satakunnan Kansassa helmikuussa 2010 julkaistu Erkki Saarisen kirjoittama ja Kari Mankosen kuvittama "Juoksupojasta toimitusjohtajaksi ei ole perheyrityksen arjessa vitsi" -lehtijuttu.